Ti-e greu sa te apuci sa scrii?

Vrei să scrii dar nu știi despre ce? Simți că dacă te apuci să scrii niciun cuvânt nu sună bine și începi să regreți că te-ai apucat? Te invit să procedezi ca mine: scrie un articol despre cât de greu îți este să te apuci să scrii.

Eu mi-am propus ca de acum înainte să scriu în fiecare zi, cel puțin 30 de minute. Cât de greu poate fi? Scrisul trebuie să fie ca vorbitul. Nu îmi propun să vorbesc cel puțin două sau trei ore în fiecare zi, dar de multe ori o fac. Înainte să încep să vorbesc nu stau să mă gândesc ce să spun, iar în timp ce vorbesc nu mă gândesc că nu sună bine cuvintele mele.

Scrisul trebuie să îl consideri ca vorbitul, diferența e canalul de transmitere a cuvintelor. Nu este deloc greu să te apuci să scrii. Cu atât mai mult că nu este deloc greu să te apuci să scrii pe un blog.

Scrisul pe un blog este ca vorbitul cu un public larg, dar cu fiecare persoană individual. Ție îți e frică să vorbești cu o persoană pe care nu o cunoști? Gândește-te când ai intrat ultima dată în vorbă cu un străin, din proprie inițiativă. Să fi fost la o conferință, la un eveniment sau pur și simplu ai întrebat o persoană de pe stradă cât e ceasul? Adu-ți aminte.

Cu siguranță când ai intrat în vorbă cu un străin ai avut un motiv bine întemeiat. Prima replică a fost mai greu de spus, dar după aceea conversația a venit de la sine.

Așa este și cu scrisul pe un blog. Așa este și cu scrisul în general. Tot ce ai de făcut este să găsești acel motiv de a „intra în vorbă” și… apucă-te de scris.

Vrei să scrii dar nu știi despre ce? Începe să scrii și vei afla după aceea.

2 Comments

  1. Galaxy Imob

    Foarte bun articolul sa sti!

  2. Delia

    Foarte adevarat. Incepe sa scrii si apoivor curge ideile 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2022 Cătălin Ionașcu

Theme by Anders NorenUp ↑