Copywriting-ul este activitatea mea de suflet, arma pe care am avut-o la începutul carierei mele în marketing. Pasiunea vine din copilărie, asta este clar 🙂

Însă, pe măsură ce am avut de-a face în drumul meu cu diferite instrumente ale marketing-ului și, în special, cu activitățile de online, am realizat că, deși este foarte util să fiu un bun copywriter, nu este suficient. Trebuie să fiu și un bun content writer, cu abilități de content marketer și viziune de inbound marketer.

Orice copywriter trebuie să aibă aceste abilități – mai ales dacă lucrează într-o agenție mică sau pentru o companie cu buget restrâns. Mediul online a devenit din ce în ce mai complex și mai important, iar copywriterii sunt la mare căutare în România zilelor noastre.

De aceea, am răspuns imediat la invitația celor de la Accendo Training, de a susține un curs de copywriting de două zile, la finalul lunii septembrie. Așa s-a născut ideea cursului „Ready… Set… Write!”, un curs practic care a fost gândit special pentru a răspunde nevoilor de mai sus. Numărul de participanți a fost limitat la 15, deoarece ne-am dorit ca fiecare să aibă parte de un proces de învățare calitativ și să aibă șansa să participe activ la curs.

Am împărțit cursul în două module: unul de pregătire și deprindere a strategiei și celălalt de punere în practică.

În prima zi, ne-am cunoscut mai bine și am discutat despre ce înseamnă inbound marketing la nivel strategic, cum se creează o campanie de content marketing și care sunt diferențele dintre content și copywriting. Am aflat cum să facem un research și cum pregătim un text publicitar persuasiv.

A doua zi, am început în forță cu o serie de exerciții de creativitate și scris, dar am și discutat despre metode de promovare online și offline, cu exemple și exerciții. Am încheiat cursul revenind la viziunea de ansamblu pe care trebuie să o avem în calitate de copywriteri asupra sistemului de inbound marketing și, bineînțeles, cu o poză de grup 🙂

Mă bucur tare mult că am avut ocazia să cunosc 15 oameni minunați, din diferite orașe ale țării, veniți special pentru a asista la acest curs. Te invit să vezi mai multe imagini de la curs pe pagina mea de Facebook.

Abia aștept următoarele ediții!