Cât de greu poate fi să scrii pe blogul personal?
Mă uit rușinat la data ultimului articol pe care l-am scris pe acest blog: au trecut aproape 5 luni de zile!
Da, asta e mai lungă pauză de până acum. Nu pot să spun că nu am avut timp să mai scriu, nici că am rămas fără idei. Pur și simplu nu a fost prioritar. Asta e singura „scuză”.
Cât de greu poate fi să prioritizezi?
Nu-mi vine să cred ce repede a trecut timpul. A fost o perioadă foarte aglomerată, iar în puținul timp liber ce l-am avut am încercat să mă deconectez. Am fost „offline”.
După o așa lungă perioadă de inactivitate, acum realizez ce greu este să mă reapuc. De regulă, îmi vine foarte ușor să scriu, doar fac asta în fiecare zi pentru clienții mei. Însă, acum, îmi dau seama ce greu e să scriu pentru mine; să scriu pur și simplu pentru plăcerea de… a scrie.
Cât de greu poate fi să scrii din plăcere?
Scrisul, la fel ca orice altă activitate, necesită antrenament. Însă, scrisul în scop profesional nu se socotește ca antrenament pentru scrisul în scop personal. Se pare că abia acum descopăr asta. Cred că fiecare încercare poate fi socotită drept un nou început.
Cât de greu poate fi să vorbești?
Cred că asta e cea mai mare motivație pe care o poate avea cineva care dorește să scrie din plăcere, de dragul de a scrie. Sau, pur și simplu, să scrie de antrenament. La fel cum spun la fiecare curs de copywriting, scrisul e ca vorbitul și mereu va fi așa. De fapt, scrisul este tot o formă de a vorbi.
Uite, de exemplu urmăresc de ceva timp un blog numit Dan Juan cu sfaturi dating și potență masculină și tipul de acolo face câte 1 articol pe zi, lejer. Eu de ce nu aș putea?
Cât de greu poate fi să începi din nou?
Asta îmi propun să fac. Țineți-mi pumnii.
Catalin, scrisul, ca orice alta activitate pe care vrem sa o facem regulat, necesita disciplina. Iar daca ne tinem de programul pe care ni l-am stabilit, rezultatele nu intarzie sa apara.
Si eu ma fac vinovata de cateva luni de absenta pe blog in anul ce tocmai a trecut. Singura diferenta ar fi motivele pentru care nu am scris.
Dar pana la urma aceste motive nu sunt de fapt decat… simple scuze. Practic ne scuzam in fata cititorilor nostrii ca nu i-am considerat suficient de importanti incat sa tinem legatura cu ei mai des.
Stiu. Nu suna tocmai bine ceea ce spun. Dar daca ar fi sa ne gandim cat efort am depus ca sa aducem site-urile noastre pana la punctul in care se afla ele in prezent, imi dau seama ca simpla actualizare a lor este cel mai simplu si de efect lucru pe care il putem face.