Cadoul de ziua mea

Astăzi împlinesc 25 de ani. Unii ar spune că încă sunt „în floarea vârstei” și mă pot distra în voie, iar alții ar spune că mă aflu la o vârstă critică la care trebuie să muncesc pentru a îmi clădi viitorul.

Deși obișnuiam să glumesc pe tema acestei vârste și să le spun tuturor că astăzi împlinesc „un sfert de secol”, lucrurile nu stau chiar așa gri. Într-adevăr 25 e o vârstă frumoasă care, la fel ca vârstele de până acum (21, 22, 23, 24), este o treaptă mai aproape de maturitate și stabilitate.

Pot spune că am fost norocos pentru că, încă din liceu, știam că vreau să lucrez în publicitate, să fiu antreprenor și, în același timp, să fiu scriitor. De asta, după terminarea liceului, tot ce am făcut a fost să mă apropii de ce mi-am dorit. Ei bine, doar facultatea m-a îndepărtat puțin (am terminat ingineria).

Îmi place să mă consider o persoană ambițioasă. Încă nu am ajuns la nivelul la care îmi doresc să fiu și știu că mai am mult de mers până acolo. Am fost de multe ori prins cu activități care m-au împiedicat să fac ceea ce îmi doresc și ceea ce îmi place – de exemplu, nu e un secret faptul că inițial mi-am propus să lansez acest blog în martie 2014. 🙂

De ce am lansat acest blog?

În primul rând, pentru că mi-am dorit să am un spațiu personal unde să primesc pe oricine dorește să mă cunoască așa cum sunt eu: atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

În al doilea rând, pentru că mi-am dorit să am un spațiu unde să mă destăinui, să pot vorbi liber despre orice subiect, fără să fiu limitat de domeniu.

Cum voi scrie pe acest blog?

Deși, de fiecare dată când încep un blog nou, am obiceiul să realizez un plan editorial, un calendar de postări și un plan de promovare, de data asta voi lăsa totul să vină de la sine. Nu voi avea o frecvență stabilă de publicare și nu voi promova fiecare articol pentru a crește traficul.

Voi scrie de fiecare dată când simt nevoia și vă voi lăsa pe voi să decideți cât de des să reveniți.

Ce fel de articole voi scrie?

Acest articol este un caz rar: fiind articolul de lansare a blogului, având aproape 700 de cuvinte. Voi încerca să mă rezum de acum înainte la câte 300 de cuvinte în articolele mele, pentru că știu că 80% din cititorii unui blog nu au răbdare, îl citesc pe diagonală și doar scanează textul. Recunosc, și eu fac la fel la 80% din blogurile pe care le citesc.

Voi scrie pe blog opiniile mele personale despre subiecte care îmi sunt familiare și despre care cred că am un cuvânt de spus. Voi scrie și articole despre evenimentele la care particip sau călătoriile în care merg.

Nu în ultimul rând, voi încerca să mai scriu și poezii; ele sunt o veche pasiunea de-a mea, la care, timp de câțiva ani, am renunțat. Ei bine, vechile obiceiuri nu dispar așa ușor. Ca să îmi fac curaj să îmi pun din nou mintea literară la contribuție, am publicat pentru început câteva poezii mai vechi de-ale mele.

De astăzi, voi face cinste!

Într-adevăr, voi face cinste, însă nu doar de ziua mea, ci începând cu ziua de astăzi! Voi face cinste de acum înainte cu articole, gânduri, impresii, noutăți și, uneori, chiar și cu poezii. Le vei găsi pe toate pe acest blog și mă vei putea contacta oricând pe adresa de email la pagina de contact.

Astăzi împlinesc 25 de ani. Unii ar spune că sunt „în floarea vârstei” pentru a începe un nou blog, iar alții ar spune că sunt deja prea multe bloguri personale în România și mai bine să mă apuc de altceva. Indiferent care este opinia ta, îți mulțumesc că mi-ai vizitat astăzi blogul și te aștept, oricând, cu mare plăcere, să revii și să te bucuri de cinstea mea.

2 Comments

  1. Lăcră

    Zic că ți-ai și ne-ai făcut un cadou perfect la-mplinerea sfertului de secol! 🙂 Felicitări și la cât mai multe idei crețe.

    • catalin

      Mulțumesc frumos, Lăcră! 😀 Sper să fie așa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2022 Cătălin Ionașcu

Theme by Anders NorenUp ↑