Suntem cu toții prea ocupați. Aud asta de la diferite persoane aproape în fiecare zi: „nu am timp”, „dacă aș avea mai mult timp”, „mi-ar plăcea să fac și eu asta, dar când să o mai fac?”.
De fapt, cu ce ne ocupăm timpul?
- Majoritatea dintre noi suntem angajați – avem un manager sau un șef din partea căruia primim lucruri de făcut în fiecare zi și asta ne ocupă cea mai mare parte a timpului. Chiar dacă nu ne face prea mare plăcere, măcar avem stabilitatea unui loc de muncă.
- O parte dintre noi încă mai au studii de finalizat – în timpul petrecut acasă, ne pregătim pentru examene, proiecte sau licență / disertație. Chiar dacă e vreme frumoasă și ne-am dori să fim afară, la o terasă, nu avem de ales. Trebuie să ne asigurăm un viitor mai bun.
- Unii dintre noi (cred că partea cea mai mică) suntem freelanceri sau managerii propriei afaceri – deși prietenii ne-ar spune că suntem norocoși și muncim mai puțin că „pot să o facă alții pentru noi”, nu e deloc așa. Din contră – muncim mai mult decât dacă am fi angajați, uneori zi și noapte pentru că știm că fără muncă, nu am avea rezultate, iar succesul necesită sacrificii.
Iată ce ne umple cea mai mare parte a timpului. Restul îl dedicăm nevoilor primare: mâncat, dormit, socializat și implicarea în relațiile personale. Așa se duce tot timpul pe care îl avem.
Indiferent de ocupație, toți suntem angajați. Asta pentru că, în fiecare zi, ne luăm angajamentul de a fi implicați profesional și personal în ceea ce (credem că) e important pentru noi.
Nu există „nu am timp”, „dacă aș avea mai mult timp”, „mi-ar plăcea să fac și eu asta, dar când să o mai fac?”. Există doar „nu e prioritar”, „dacă ar fi important pentru mine”, „mi-ar plăcea să fac și eu asta, dar nu îmi aduce suficiente beneficii”.
Ce e mai important pentru tine? Raportează-te la asta în fiecare zi. Nu te mai gândi la lucrurile pe care nu le-ai făcut din cauza lipsei de timp, gândește-te la lucrurile pe care le vei face de acum înainte, pentru că sunt importante.
sursa foto: pixabay.com
Absolut corect! Sa faci freelancing sau sa ai propria afacere necesita mult mai multa munca decat in cazul in care ai un job pentru care primesti un salariu lunar. Fie si pentru faptul ca esti pus in fata faptului ca TU trebuie sa iti asiguri acel salariu lunar. Dar, cel mai important aspect este faptul ca MUNCESTI PENTRU TINE! Iar asta este echivalent cu o constiinciozitate sporita, cu automotivare si cu autoresponsabilizare. Nu cred ca cei care au un job ar trebui sa-i invidieze pe cei care sunt pe cont propriu, nici invers. Pur si simplu suntem ceea ce suntem. Unii prefera siguranta unui job, predictibilitatea, faptul ca la sfarsit de luna primesc un salariu pe care se pot baza in timp ce ceilalti pur si simplu simt nevoia de a nu fi prinsi in regulile inerente ale unui job.