Poti sa scapi de frica de a tine un discurs?

Mă simt norocos. Am avut onoarea să susțin până acum peste 100 de discursuri la viața mea. Însă, de fiecare dată, am simțit acea senzație străveche cu care oamenii se confruntă încă din preistorie: frica.

Cu toate că, în cele mai multe cazuri, am fost pregătit să vorbesc în public, simțeam cum corpul meu începe să tremure, cum inima începe să îmi bată mult mai tare ca de obicei și cum, parcă, eram copleșit de adrenalină. Continue reading

Layers of Fear – o calatorie prin nebunie si pictura

Nu m-aș fi gândit vreodată că voi scrie pe blog un articol despre un joc pentru PC, dar iată-mă aici. Nu sunt un mare gamer și nici nu mă joc în mod constant, însă când am văzut trailer-ul de lansare al jocului, am zis că trebuie încercat. 

Îmi plac jocurile horror și mi-am mai ocupat timpul cu câteva în trecut (Nosferatu, Doom, Amnesia, Painkiller, Resident Evil, Silent Hill etc) însă niciunul dintre ele nu are ceea ce are Layers of Fear. Dacă până acum eram obișnuit să mă lupt cu diferite entități care aveau și rolul să mă sperie (cu excepție, Amnesia, unde trebuia să mă ascund de ele), în Layers of Fear nu trebuie să mă lupt cu nimeni, iar personajul de care ar trebui să îmi fie frică sunt chiar eu. Continue reading

Scrisul e ca vorbitul

Scrisul e ca vorbitul. Vorba asta nu am spus-o eu, dar o spun de fiecare dată când vorbesc cuiva despre copywriting sau content writing.

Scrisul trebuie să fie ca o discuție față în față dintre autor și cititor. Nimic mai simplu. Dacă te gândești așa și ai în minte persoana căreia îi scrii, o să-ți fie mult mai simplu, presupunând că în viața de zi cu zi nu îți vine greu să vorbești.

Acum simt nevoia să completez această afirmație. Continue reading

De ce un nou curs? De ce creative writing?

În urmă cu puțin timp am lansat înscrierile pentru un nou curs, care va avea loc pe 20-21 februarie, la București. Tema centrală a cursului este cea mai mare pasiune a mea, anume scrisul, iar cuvântul cheie al cursului este, probabil, cuvântul meu preferat, și anume: creativitate.

Ai ghicit! Tema cursului este: creative writing.

Acum câțiva ani, am participat la o serie de cursuri de creative writing, susținute de profesori universitari și scriitori, pe durata mai multor luni de zile. Acum mulți ani, am participat la cercuri de literatură, dar am și organizat astfel de întâlniri și cenacluri literare împreună cu alți tineri pasionați de scris. Continue reading

Bibliotecarul

Uneori, stau și mă gândesc
Că a fi înconjurat de mulți oameni
E ca și cum ai locui într-o bibliotecă
Unde fiecare carte cu o copertă frumoasă
Poate dezamăgi prin conținut,
În timp ce fiecare carte
Cu o copertă veche, ruptă
Poate ascunde o adevărată capodoperă. Continue reading

Sa nu dai share la asta!

Voi scrie un text simplu de exclus,
Căruia n-o să-i dai share vreodată
Nici pe Facebook, LinkedIn sau Google Plus;
E-o altă poezie uitată.

Mai bine dai share la ce contează,
O pisică sau un star ce-a murit,
Nu la un text care-abia rimează,
Pe care-l uiți după ce l-ai citit. Continue reading

Cat de greu poate fi?

Cât de greu poate fi să scrii pe blogul personal?

Mă uit rușinat la data ultimului articol pe care l-am scris pe acest blog: au trecut aproape 5 luni de zile!

Da, asta e mai lungă pauză de până acum. Nu pot să spun că nu am avut timp să mai scriu, nici că am rămas fără idei. Pur și simplu nu a fost prioritar. Asta e singura „scuză”. Continue reading

Tu cum te organizezi?

Înainte de a începe să citești acest articol, te anunț că nu voi prezenta vreo tehnică de organizare, nu voi recomanda niciun tool și nu voi vorbi despre o „formulă simplă în 5 pași”. Nu cred în astfel de formule și nici nu cred că un sfat dintr-un articol pe un blog poate schimba total comportamentul cuiva.

Vreau pur și simplu să te întreb pe tine ce metodă aplici pentru a îți organiza mai bine munca. Continue reading

« Older posts

© 2017 Cătălin Ionașcu

Theme by Anders NorenUp ↑